Historia aktywności to wspólny dziennik kluczowych zmian w grze. Każdy wpis informuje, co się zmieniło, kto to zmienił i kiedy dokonano zmiany.
Z menu Okno w Studio otwórz Historię aktywności. Wydarzenia są wyświetlane w porządku chronologicznym, z najnowszymi na początku.

Jeśli masz dużą liczbę wydarzeń, możesz je filtrować według typu lub współpracownika.
Jeśli chcesz zarządzać konfiguracją lub uzyskać więcej szczegółów na temat zmiany, użyj menu ⋯ obok każdego wydarzenia, aby uzyskać link do ustawienia w Studio lub w Centrum twórców.
Odniesienie do wydarzeń
Większość wydarzeń jest widoczna zarówno w Studio, jak i na stronie Historii aktywności gry w Panelu twórcy, chociaż niektóre są widoczne tylko w jednym z tych miejsc.
Konfiguracja miejsca
| Wydarzenie | Pokazane w Studio | Pokazane w Centrum twórców |
|---|---|---|
| Miejsce opublikowane | ✓ | ✓ |
| Nazwa miejsca zmieniona | ✓ | ✓ |
| Opis miejsca zmieniony | ✓ | ✓ |
| Miejsce dodane do gry | ✓ | |
| Miejsce usunięte z gry | ✓ | |
| Zezwól na skopiowanie miejsca jako szablonu za pomocą API Create Place zmienione | ✓ | ✓ |
| Zezwól na aktualizację miejsca za pomocą API Save Place zmienione | ✓ | ✓ |
Edycje miejsca
| Wydarzenie | Pokazane w Studio | Pokazane w Centrum twórców |
|---|---|---|
| Szkic skryptu zatwierdzony | ✓ |
Konfiguracja gry
| Wydarzenie | Pokazane w Studio | Pokazane w Centrum twórców |
|---|---|---|
| Zmieniony dostęp dla publiczności | ✓ | ✓ |
| Nazwa gry zmieniona | ✓ | ✓ |
| Opis gry zmieniony | ✓ | ✓ |
| Gra zarchiwizowana | ✓ | ✓ |
| Zaktualizowana ankieta dotycząca rekomendacji wiekowej | ✓ | ✓ |
| Zamknij wszystkie serwery użyte | ✓ | ✓ |
| Zmienione urządzenia do grania | ✓ | ✓ |
| Włącz dostęp Studio do usług API włączony lub wyłączony | ✓ | ✓ |
Ustawienia monetyzacji
| Wydarzenie | Pokazane w Studio | Pokazane w Centrum twórców |
|---|---|---|
| Dostęp płatny włączony lub wyłączony | ✓ | ✓ |
| Zmieniona cena dostępu płatnego | ✓ | ✓ |
| Zezwól na prywatne serwery włączone lub wyłączone | ✓ | ✓ |
| Zmieniona cena prywatnych serwerów | ✓ | ✓ |
Powiadomienia
| Wydarzenie | Pokazane w Studio | Pokazane w Centrum twórców |
|---|---|---|
| Utworzony ciąg powiadomienia | ✓ | |
| Usunięty ciąg powiadomienia | ✓ | |
| Zaktualizowany ciąg powiadomienia | ✓ |
Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Powiadomienia o doświadczeniach.
Uprawnienia do współpracy
| Wydarzenie | Pokazane w Studio | Pokazane w Centrum twórców |
|---|---|---|
| Współpracownik dodany z uprawnieniami do edycji lub grania | ✓ | ✓ |
| Poziom uprawnień współpracownika zmieniony | ✓ | ✓ |
| Współpracownik usunięty | ✓ | ✓ |
| Grupa otrzymała uprawnienia do grania | ✓ | ✓ |
| Grupa z uprawnieniami do grania usunięta | ✓ | ✓ |
| Uprawnienia roli grupy do tej gry zmienione | ✓ | ✓ |
Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Role i uprawnienia.